deensv

Om AvonleA

Avonlea ligger avskilt i vacker rofylld lantlig miljö med ett underbart läge med utsikt över åkrar och ängar mot Fardume träsk i sydväst.

Fardume träsk är ett fågelreservat och dess våtmark tillsammans med åkergrenarna utgör skydd åt en mängd fåglar och annat vilt, såsom räv, hare och även rådjur. Solnedgångarna ackompanjerade av tranor och gäss, med Hellvi kyrktorn på horisonten, är oslagbara. Jag berättar gärna om allt intressant du kan hitta på promenader/ridturer i omgivningarna och längs kusten (på 1 km avstånd).

Jag är er värdinna, Luella, en kanadensiaka som bott här i Rute i nästan 40 år och tidigare drev ekologiska mjölkproduktion i grannskapet med min make och familjen. Avonlea i Fardume består delvis av 8,5 ha jordbruksmark vilka arrenderas av bonden som övertagit mjolkgården vid Alvans samt 25 ha betesmark i närheten av träsket där Jonas kor och kvigor betar i enlighet med EU reglerna för biologisk mångfald. Utöver hästhagen och tomten finns 18 ha kustnära skogsmark som hör till fastigheten. Mina 3 Connemara hästar har sällskap av Clover, min Border Collie och Viola, min katt.

Gården är döpt till AvonleA, efter en av mina favoritbarnböcker, Anne på Grönkulla. Dess kvinnliga huvudperson, den fantasirika Anne Shirley, är en sann naturälskare och romantiker som ger lyriska beskrivningar av sina hemtrakter på vackra Prince Edward Island, Kanada. I likhet med Gotland är PEI ett jordbruksö, älskad av såväl sin befolkning som besökare. Jag har ofta inspirerats och underhållits av Annes upptåg och de många älskvärda personligheter som bor i hennes by, Avonlea. Min önskan är att ni, våra gäster, ska avnjuta genuin kanadensisk gästfrihet här vid natursköna, fridfulla Avonlea i Fardume. Kanhända att ni, i likhet med Anne, också hittar några ”kindred spirits” under er vistelse här!

Om din semester känns enslig utan husdjur erbjuder vi logi för såväl din hund som häst! Jag berättar gärna om allt intressant du kan hitta på promenader/ridturer i omgivningarna och längs kusten (på 1 km avstånd).

Honung
Jag säljer även delikat honung från egna bisamhällen som samlar nektar på ängarna här i Fardume.